Je eigen afhaal restaurant beginnen

Het idee om een afhaal restaurant te beginnen kan voor velen een aantrekkelijke en lonende onderneming zijn. Met de groeiende populariteit van afhalen en bezorgen in de f&b (food en beverages) business, biedt het starten van een afhaalrestaurant tal van mogelijkheden voor ondernemers om een succesvolle onderneming op te bouwen. In dit artikel gaan we dieper in op de stappen die nodig zijn om een afhaalrestaurant te starten, van het eerste idee tot het runnen van een bloeiende en groeiende onderneming.

Het idee van een afhaalrestaurant

Een afhaalrestaurant is een eetgelegenheid waar klanten maaltijden kunnen bestellen om mee te nemen en elders te consumeren.

Afhaalrestaurants bieden klanten niet alleen het gemak om heerlijke maaltijden mee naar huis te nemen of op kantoor te laten bezorgen, maar vormen ook een antwoord op de steeds drukker wordende levensstijl van mensen. In een wereld waarin tijd geld is, zijn afhaalmaaltijden een praktische oplossing geworden. Of het nu gaat om werkende professionals die tussen vergaderingen door snel iets willen eten, gezinnen die na een lange dag geen energie meer hebben om te koken, of toeristen, die samen willen genieten van lekker eten zonder de drukte van een restaurant, je favoriete gerecht afhalen is dan de oplossing.

De opkomst van afhaalrestaurants gaat hand in hand met de veranderingen in de eetgewoonten van mensen. Waar vroeger het idee van uit eten gaan synoniem stond voor het zitten in een restaurant en bediend worden, is er nu een verschuiving naar het comfort van thuis of op kantoor genieten van een maaltijd. Deze trend wordt versterkt door technologische ontwikkelingen zoals online bestelplatforms en bezorg-apps, waardoor het bestellen van afhaalmaaltijden nog gemakkelijker en toegankelijker is geworden.

Een eigen afhaalrestaurant beginnen? Volg deze stappen

Het starten van een eigen afhaalrestaurant biedt kansen, maar vereist een gedegen plan van aanpak. Hier volgt een kort overzicht van de belangrijkste stappen:

 • Marktonderzoek en concurrentieanalyse: Grondig onderzoek naar de markt en concurrentie is essentieel om inzicht te krijgen in de behoeften van de doelgroep en de lokale concurrentie.
 • Locatie keuze: De keuze van de locatie is cruciaal voor het succes van het afhaalrestaurant. Een goed bereikbare en zichtbare locatie nabij potentiële klanten is aan te bevelen.
 • Opzetten van een menu: Het samenstellen van een aantrekkelijk menu met een goede prijs-kwaliteitverhouding is van groot belang om klanten aan te trekken en te behouden.
 • Registreren van je bedrijf: Zorg voor de juiste juridische registratie en vergunningen om aan alle wettelijke vereisten te voldoen.
 • Inrichten van je keuken: Een efficiënt ingerichte keuken die voldoet aan hygiënevoorschriften is noodzakelijk voor een soepele bedrijfsvoering.
 • Personeel aannemen en trainen: Het aannemen van gekwalificeerd personeel en het bieden van de juiste training is cruciaal voor een goede klantenservice en voedselbereiding.
 • Marketing en promotie: Investeer in effectieve marketing en promotie om de bekendheid van het afhaalrestaurant te vergroten en klanten aan te trekken.
 • Opbouwen van klantrelaties: Bouw sterke klantrelaties op door te luisteren naar feedback en te zorgen voor een uitstekende klantenservice.
 • Operationele efficiëntie handhaven: Handhaaf operationele efficiëntie door goed voorraadbeheer en personeelsplanning.
 • Omgaan met uitdagingen en tegenslagen: Wees voorbereid op uitdagingen en tegenslagen en reageer snel en adequaat om het hoofd te bieden aan eventuele problemen.
 • Groei en uitbreiding overwegen: Als het afhaalrestaurant succesvol is, overweeg dan groei en uitbreiding naar bijvoorbeeld nieuwe locaties.
 • Belang van consistentie en kwaliteit: Handhaaf consistentie en kwaliteit in alle aspecten van het afhaalrestaurant om klanten tevreden te houden en een goede reputatie op te bouwen.

Het beginnen van een eigen afhaalrestaurant biedt ondernemers een unieke kans om een succesvolle en lucratieve onderneming op te bouwen. Met de juiste planning, voorbereiding en toewijding kunnen afhaalrestaurants zich heel goed meten in de concurrerende markt van de f&b business.

 

De voordelen van een eigen afhaalrestaurant starten

Een van de belangrijkste voordelen van het starten van een afhaalrestaurant is de flexibiliteit in locatie. In tegenstelling tot een traditioneel restaurant, dat afhankelijk is van een aantrekkelijke locatie met voldoende zitplaatsen, kan een afhaalrestaurant worden opgezet in een meer bescheiden ruimte, zoals een winkelcentrum, zonder dat dit ten koste gaat van de klantenervaring. Bovendien zijn de opstartkosten vaak lager in vergelijking met een fysiek restaurant, omdat er minder investeringen nodig zijn in meubilair, inrichting en personeel.

Dapp Frietwinkel kan jouw afhaalzaak zijn!

Start jouw eigen afhaalrestaurant. Ontdek de unieke mogelijkheden die het ondernemerschap als franchisenemer bij Dapp Frietwinkel of Dapp Frietfiets met zich meebrengt. Waarom zou je juist voor een franchiseformule kiezen en welke voordelen bieden wij aan onze franchisenemers? Wij delen graag alle details met je en nodigen je uit om een kijkje te nemen op onze Dapp Academie. Hier vind je uitgebreide informatie over onze heerlijke friet, onze winkels en fietsen, en de franchisekansen die wij bieden. Daarnaast vind je op de academie alles over de ondersteuning die wij bieden aan nieuwe franchisenemers, inclusief onze franchise coaching.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om bij ons franchisenemer te worden of wil je meer kennis over het starten van je eigen (afhaal)zaak? Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek en verdere informatie.

Marketingstrategieën voor Ondernemers: Het Versterken van de Banden met de Lokale Gemeenschap

Voor Dapp, franchisenemers en ondernemers werkzaam in gastronomie of retail is de lokale marketing een essentieel onderdeel voor het succes. Het vermogen om de lokale gemeenschap aan te spreken en te betrekken, kan een aanzienlijke impact hebben op de naamsbekendheid,...

Dapp bestaat tien jaar.

Dapp bestaat 10 jaar en dat vierden wij groots bij ons hoofdkantoor in Nieuwegein. Natuurlijk met friet maar vooral met onze gasten, collega's, vrienden, buren en familie. Bekijk alle foto's in de carrousel hieronder.Na ontvangst met koffie van Coffee On Wheels Arnhem...

De Kunst van Verse Friet: Welke Aardappelrassen en hoe ze te telen.

Het geheim achter een perfecte portie verse friet ligt niet alleen in de bereidingswijze, maar ook in de keuze van het aardappelras. Voor degenen die de voorkeur geven aan biologisch geteelde producten, zijn er specifieke rassen die niet alleen geschikt zijn voor...

Sociale media inzetten voor je winkel

In onze training sociale media op de Dapp academie geven we je inzichten en stellen we vragen om een voor jou panklare strategie op te tuigen die het 100 keer beter doet. Want als je dit leest dan is de kans goed mogelijk dat je nu laat zien wat je doet maar niet hoe...

De openingstijden van je winkel optimaliseren

Op academie.frietwinkel.nl zijn nieuwe lessen verschenen over het onderwerp openingstijden voor je winkel. Verschillende tips om je openingstijden te bepalen en te berekenen worden daar gedeeld. Hieronder volgt een samenvatting en een inkijkje in wat je in de training...

Masterclass friet

Tijdens de masterclass friet in Utrecht leer je alles over aardappelen selecteren, frieten bakken, frituren, het ontstaan van friet en verschillende aardappelrassen. Ben jij of ken jij de echte friet fan die heel graag een keer professioneel friet wil bakken? Ben je...

De aardappelprijs stijgt enorm, hoe gaan we daar mee om?

Op dit moment zijn de aardappelprijzen harder dan ooit aan het stijgen en het einde lijkt nog niet in zicht. Wat is er aan de hand? De afgelopen 3 maanden hebben verschillende factoren geleid tot prijsstijgingen van aardappelen. In dit artikel zullen we de...

Dapp Frietwinkel franchise Leiden 2 jaar! [video]

Dapp Frietwinkel Leiden is een bijzondere frietzaak die inmiddels bijna 4 jaar open is. Onze vestiging heeft de afgelopen jaren vele succesen geboekt! Afgelopen maand vierden we haar 2-jarig franchise bestaan en maakten we deze video om uit te leggen hoe onze...

Schrijf je nu in!

Bij onze Dapp academie vertellen we je alles over friet, onze missie en visie, alles wat je moet weten om in een Frietwinkel te werken, ondernemers weetjes en nog veel meer. We bieden meerdere pakketten aan; voor Dappers die wat extra willen leren tot ondernemers die geïnteresseerd zijn in franchise kansen.

Geïnteresseerd in meer informatie? Neem contact op.

11 + 3 =