Dapp’s Aioli recept, hoe lekker is dat!
Dit simpele aioli recept begint met Dapp’s biologische mayonaise. Wat is er nou lekkerder dan met de kerst uitgebreid eten. Als we het uit eten dan toch in huis moeten halen, laten we het dan gelijk goed doen. Vandaag op het menu? Een vers stokbroodje met Dapp’s Aioli, gemaakt van de lekkerste biologische mayonaise.
Recept Aioli, de herkomst
Als we eigen aioli gaan maken, doen we dat natuurlijk graag op basis van Dapp Mayonaise. Zo is ons recept ook ontstaan!
In onze culinaire zoektocht naar mayonaise variaties zijn we deze keer afgedwaald naar sauzen uit het warme zuiden.
Diverse klanten komen vragen om een knoflookmayonaise en het is daarom logisch voor ons met dit aioli recept aan de slag te gaan.
Genoeg over de herkomst, we gaan lekker beginnen.
Benodigheden voor Dapp ‘knoflookmayo’:
- 1 potje Dapp Mayonaise (280 ml)
- 2 teentjes knoflook
- 5 g peterselie
- Peper en zout
- Gembersiroop 1tl
- Citroensap 2tl
Bereidingswijze aioli recept:
- Doe alle mayonaise in een ruime kom. Pel de teentjes knoflook en snijd ze fijn of doe ze door de knoflookpers. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de knoflook toe aan de mayonaise.
2. Meng alles tot een geheel met de staafmixer en zorg dat de peterselie en de knoflook goed verwerkt zijn.
3. Voeg tenminste een theelepel gembersiroop en twee theelepels citroensap toe.
4. Meng dit goed door tot een geheel en voeg peper en zout toe om het op smaak te brengen. Eventueel nog extra citroensap of gembersiroop toevoegen voor een wat zoetere smaak of een extra zuurtje.
5. Geniet van uw zelfgemaakte Dapp Aioli in combinatie met een lekker stokbroodje, een pizza, een salade of een goed stuk vlees of vis. Bewaar eventueel overgebleven aioli afgedekt in de koelkast.