Een franchise beginnen: wat is belangrijk?

De kunst bij franchising is om de juiste mix te vinden tussen het individuele, vrije ondernemerschap en de kaders van de franchisegever om kwaliteit en herkenbaarheid te waarborgen. Als franchisegever zijn wij zuinig op onze formule. Tegelijkertijd willen we de franchisenemers niet in de weg zitten om goede deals te maken. Een franchise beginnen doe je niet alleen, we doen het samen.

De voordelen van een franchise starten

Kiezen voor een franchise levert meerdere voordelen op. Een van de redenen waarom je kiest voor een franchise, is het verminderde risico dat het met zich meebrengt. Franchises hebben een bewezen bedrijfsmodel en ontvangen ondersteuning van het moederbedrijf, wat kan helpen bij het opbouwen en laten groeien van een bedrijf. Ook naamsbekendheid is een voordeel. Door te werken onder een bekend merk profiteer je als franchisenemer van de bestaande naamsbekendheid en reputatie van het bedrijf. Dit kan je helpen bij het aantrekken van klanten.

Wat betekent een franchise bij Dapp Frietwinkel en wat zijn de mogelijkheden?

Als je overweegt een franchisenemer te worden, zijn er verschillende belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk dat je een franchise kiest die past bij jouw interesses, vaardigheden en ervaring. Dit vergroot namelijk de kans op succes en voldoening. Als je overweegt een franchise bij Dapp Frietwinkel te starten heb je drie verschillende franchise mogelijkheden, namelijk een Dapp Frietwinkel, een Dapp Frietfiets of zelfs een combinatie van beide. Overweeg je een Frietwinkel te beginnen? Dan helpt onze Dapp Academie je daarbij. Dit is ons opleidingsprogramma voor zowel Dappers als franchisenemers. Als franchisenemer kun je dit platform gebruiken om persoonlijk te groeien en je ondernemingsvaardigheden te verbeteren. Onze franchiseformule is een relatief lage investering. Je krijgt een hoop voordelen terug wanneer je investeert. Wanneer je franchisenemer wilt worden bij Dapp, is het belangrijk dat je dezelfde visie deelt. Wij proberen met biologische en duurzame producten Nederland te verleiden tot betere voedingskeuzes.

 

De financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden als je overweegt een franchise te beginnen:

  • Eigen vermogen: als ondernemer kun je je eigen spaargeld of andere persoonlijke middelen gebruiken om de initiële investering te financieren.
  • Bankleningen: veel banken bieden leningen specifiek voor franchisenemers aan, waarbij de franchiseovereenkomst vaak als onderpand kan dienen.
  • Franchise financieringsprogramma’s: soms bieden franchisegevers financieringsprogramma’s om nieuwe franchisenemers te ondersteunen.
  • Dapp Frietwinkel heeft een fonds opgericht waarmee we je kunnen helpen met betrekking tot de financiering. Onze franchisenemer in Leiden maakt hier gebruik van.

Ontdek meer informatie over franchising via onze Dapp academie

Ben je geïnteresseerd in een franchise, maar wens je wat meer informatie? Dat kan! Gebruik hiervoor bijvoorbeeld onze Dapp academie. Hier vind je alles over friet, frietwinkels, frietfietsen en onze franchiseformule. Bovendien vind je hier informatie over wat voor franchise coaching wij aanbieden voor het starten van een franchise. Ook kun je contact opnemen met ons voor meer informatie over het worden van een franchisenemer.