Gijs Werschkull van Restaurant Gys was op bezoek bij Dapp Frietwinkel en samen maakte we loaded fries met Dapp Truffel mayonaise.
Het recept voor vegan loaded truffle fries
Ingrediënten
Voldoende voor 2 grote porties:
1 chili peper dunne halve maantjes
1 tomaat in blokjes
1 rode ui dunne halve maantjes
1 rode puntpaprika dunne halve maantjes
1 lente ui Tip van Gijs, Alles opsnijden
1 potje Dapp Truffelmayonaise, kies voor een van mayonaise met truffelpasta als je het gerecht helemaal plantaardig wil maken
1 klein stukje (vegan) Parmezaanse kaas, we hebben het recept van Gijs echt niet losgekregen maar met enig Googlen vind je verschillende alternatieven
Vegan becon (gemaakt van gerookte portobello)
450 gram voorgebakken Dapp friet
Bereidingswijze
Stap 1. Verhit een frituurpan tot 175 graden en snij alle ingrediënten.
Rasp of schaaf de kaas in fijne stukjes
Stap 2. Frituur de friet (3 min)
Frituur de portobello (2min)
Stap 3. Verdeel achtereenvolgens: Friet, Rode ui, tomaat, paprika, Lente ui, Truffel mayonaise (tip: Gebruik een spuit flacon), Kaas, Portobello
Geniet er van!