Franchise ondernemen; de trend binnen het ondernemerschap

frietwinkel dapp afstudeerproject stage afstudeeropdracht video content creatie concept design

Franchise ondernemen, of een franchise ondernemer worden, termen die steeds vaker opduiken in ondernemerskringen; het wekt nieuwsgierigheid op bij velen. Maar wat betekent het eigenlijk en waarom overwegen steeds meer mensen franchise ondernemer te worden? Bij Dapp zijn we ook een franchise-first onderneming en kunnen jou alles vertellen over het worden van een franchise ondernemer.

Begrijpen van ‘franchise ondernemen’

Franchise ondernemen is een samenwerkingsverband waarbij een individu, de franchise ondernemer ofwel franchisenemer, een bedrijf runt met behulp van het succesvolle bedrijfsmodel van de franchiser ofwel franchisegever. Deze aanpak biedt niet alleen stabiliteit maar ook ondersteuning van een gevestigde merknaam. De wereld van franchise ondernemingen biedt diverse mogelijkheden in verschillende sectoren. Of het nu gaat om voedsel en drank, detailhandel of dienstverlening, er zijn talloze opties om uit te kiezen.

Hoe wordt je een franchise ondernemer?

  • Onderzoek en marktanalyse

Voordat je je in franchise ondernemen stort, is onderzoek essentieel. Analyseer de markt, identificeer trends en ontdek welke franchisen uniek zijn of presteren in vergelijkbare marktomstandigheden.

  • Financiële aspecten begrijpen

Een gedegen financieel plan is de ruggengraat van succesvol franchise ondernemerschap. Bepaal je initiële investering, operationele kosten en potentiële winst. Zorg ervoor dat je een realistisch beeld hebt van de financiële vereisten. Dapp biedt hier verschillende mogelijkheden en ondersteuning in. Wij zullen nooit verdere stappen ondernemen als voor jou het financiële plaatje niet duidelijk is. Daarnaast heeft Dapp een financieringsfonds opgericht, waardoor wij het perfecte vangnet vormen voor onze franchisenemers.

  • Selecteer de juiste franchise

Niet elke franchise onderneming past bij elke ondernemer. Overweeg je interesses, vaardigheden en doelen bij het kiezen van een franchise. Zorg ervoor dat de gekozen franchise aansluit bij jouw visie en waarden. Een Frietwinkel franchise onderneming starten bij Dapp, terwijl je niks voelt bij de horeca – en hospitalitybranche, zal het lastiger maken om je hiertoe te committeren.

  • Onderhandeling en wettelijke overeenkomsten

Een cruciale fase is het begrijpen en onderhandelen van de wettelijke aspecten en overeenkomsten met de franchisenemer. Het is belangrijk dat zowel de ondernemer als franchisegever transparant zijn over de overeenkomsten voordat beide partijen met elkaar in zee gaan.

 

 

Marketingstrategieën voor Ondernemers: Het Versterken van de Banden met de Lokale Gemeenschap

Voor Dapp, franchisenemers en ondernemers werkzaam in gastronomie of retail is de lokale marketing een essentieel onderdeel voor het succes. Het vermogen om de lokale gemeenschap aan te spreken en te betrekken, kan een aanzienlijke impact hebben op de naamsbekendheid,...

Dapp bestaat tien jaar.

Dapp bestaat 10 jaar en dat vierden wij groots bij ons hoofdkantoor in Nieuwegein. Natuurlijk met friet maar vooral met onze gasten, collega's, vrienden, buren en familie. Bekijk alle foto's in de carrousel hieronder.Na ontvangst met koffie van Coffee On Wheels Arnhem...

De Kunst van Verse Friet: Welke Aardappelrassen en hoe ze te telen.

Het geheim achter een perfecte portie verse friet ligt niet alleen in de bereidingswijze, maar ook in de keuze van het aardappelras. Voor degenen die de voorkeur geven aan biologisch geteelde producten, zijn er specifieke rassen die niet alleen geschikt zijn voor...

Sociale media inzetten voor je winkel

In onze training sociale media op de Dapp academie geven we je inzichten en stellen we vragen om een voor jou panklare strategie op te tuigen die het 100 keer beter doet. Want als je dit leest dan is de kans goed mogelijk dat je nu laat zien wat je doet maar niet hoe...

De openingstijden van je winkel optimaliseren

Op academie.frietwinkel.nl zijn nieuwe lessen verschenen over het onderwerp openingstijden voor je winkel. Verschillende tips om je openingstijden te bepalen en te berekenen worden daar gedeeld. Hieronder volgt een samenvatting en een inkijkje in wat je in de training...

Masterclass friet

Tijdens de masterclass friet in Utrecht leer je alles over aardappelen selecteren, frieten bakken, frituren, het ontstaan van friet en verschillende aardappelrassen. Ben jij of ken jij de echte friet fan die heel graag een keer professioneel friet wil bakken? Ben je...

De aardappelprijs stijgt enorm, hoe gaan we daar mee om?

Op dit moment zijn de aardappelprijzen harder dan ooit aan het stijgen en het einde lijkt nog niet in zicht. Wat is er aan de hand? De afgelopen 3 maanden hebben verschillende factoren geleid tot prijsstijgingen van aardappelen. In dit artikel zullen we de...

Dapp Frietwinkel franchise Leiden 2 jaar! [video]

Dapp Frietwinkel Leiden is een bijzondere frietzaak die inmiddels bijna 4 jaar open is. Onze vestiging heeft de afgelopen jaren vele succesen geboekt! Afgelopen maand vierden we haar 2-jarig franchise bestaan en maakten we deze video om uit te leggen hoe onze...

Een franchise onderneming starten; stap-voor-stap

Voor degenen die klaar zijn om de sprong te wagen en hun eigen franchise onderneming te starten, biedt deze stap-voor-stap gids waardevolle inzichten en praktische tips.

1. Planning en strategie

Begin met een gedetailleerd bedrijfsplan dat je doelen, doelgroep en concurrentie analyseert. Ontwikkel een strategie die de basis vormt voor je toekomstige succes. Uiteraard is het de taak van de franchisegever om de franchisenemer hierin te ondersteunen en te coachen.

2. Het vinden van een bedrijfspand

Misschien wel de lastigste stap om franchise ondernemer te worden; de juiste locatie vinden. Bij Dapp zoeken we naar verschillende panden, we zijn vaak in gesprek met ondernemers van andere frituurzaken, die hun pand willen verkopen. Daarnaast staan we in contact met meerdere (horeca)makelaars zodat we het juiste aanbod altijd als een van de eerste ontvangen.

3. Zet de bedrijfsinfrastructuur op

Bouw een solide bedrijfsinfrastructuur op, inclusief personeelsbeleid, operationele procedures en technologische ondersteuningen. Een goed georganiseerde basis is essentieel voor groei. Hierin moet duidelijk zijn welke vrijheden jij hebt als franchisenemer en welke verplichtingen er zijn vanuit de franchisegever.

4. Marketing en promotie

Effectieve marketing is de sleutel tot het aantrekken van klanten. De franchisegever maakt een strategie, die je franchise onderneming in de schijnwerpers zetten. Social media, lokale samenwerkingen en loyaliteitsprogramma’s kunnen hierbij helpen. Iets waar Dapp natuurlijk al jaren ervaring in heeft. Het is dan ook de taak van beide ondernemers, zowel de franchisenemer als franchisegever, om hier de krachten te bundelen en van de opening een groot succes te maken. Bij de opening van onze Frietwinkel in Leiden kwamen onder andere de Frietfiets, de burgemeester, verschillende Leidse bandjes en poëten van pas om de winkel op dag 1 in de spotlights te zetten.

5. Continue evalueren en aanpassen

Met weeklies, monthlies, quaterlies en yearlies heeft Dapp een gestructureerd systeem met betrekking tot de communicatie en evaluatie tussen de franchisenemer en franchisegever. We monitoren weeklijks, maandelijks, elk kwartaal en elk jaar de prestaties van beide partijen. Waarin we de successen samen vieren en de uitdagingen samen aangaan.

Een succesvolle franchise onderneming vereist voortdurende evaluatie en aanpassing. Monitor de prestaties, luister naar klantenfeedback en wees bereid om je strategieën aan te passen aan veranderende marktomstandigheden.

 

Franchise ondernemen bij Dapp Frietwinkel of Dapp Frietfiets

Ontdek de specifieke mogelijkheden van een franchise ondernemer worden bij Dapp Frietwinkel of Dapp Frietfiets. Waarom zou je voor deze specifieke franchise kiezen en welke voordelen bieden wij precies aan onze franchisenemers? Uiteraard willen we je hier alles over vertellen; je kunt zelf al een goed beeld krijgen op onze Dapp Academie. Hier vind je alles over friet, frietwinkels, frietfietsen en onze franchiseformule. Bovendien vind je hier informatie over wat voor franchise coaching wij aanbieden voor het starten van een franchise. Ook kun je contact opnemen met ons voor meer informatie over het worden van een franchisenemer.

Geïnteresseerd? Neem contact op!

15 + 6 =

frietwinkel dapp afstudeerproject stage afstudeeropdracht video content creatie concept design