Verse biologische frieten

Wij hebben een grote liefde voor de aardappel, waarmee we op ambachtelijke wijze, verse, biologische frieten bakken. De aardappel serveren we in haar pure vorm zonder onnodige toevoegingen en met schil. De aardappelen die we daarvoor gebruiken zijn bij voorkeur biologisch en daarom SKAL gecertificeerd.

Een biologische aardappel heeft er langer over gedaan om te groeien en bevat daardoor meer smaak. Ook wordt het milieu niet onnodig geschaad. Zo kan er meer biodiversiteit op het land ontstaan omdat er geen pesticiden worden gebruikt.

Na extreem weer zoals de zomer van 2018 moeten we aardappelen importeren of uitwijken naar een aardappel die weliswaar niet biologisch is maar wel duurzaam geteeld. Er zijn dan simpelweg te weinig goede biologische aardappelen verkrijgbaar. 

Ook deze aardappelen zijn geteeld en geoogst met respect voor het milieu. 

In de zomer kan het soms ook moeilijk zijn om van ons favoriete ras, de biologische Agria friet te maken. We wijken dan wel eens uit naar een Frieslander, Sevilla of Carolus. Deze worden bijvoorbeeld eerder of later geoogst en zijn daarom nog wel verkrijgbaar en nog steeds stukken lekkerder dan diepvries friet! Heb je een vraag over de aardappel? Stel deze dan in de winkel, de medewerker kan je bijvoorbeeld vertellen welk ras we op dat moment gebruiken.

We snijden de aardappelen elke dag op ambachtelijke wijze in onze Frietwinkels. Hierdoor serveren we verse, biologische friet en dat proef je! We laten de schil van de aardappel zitten, zodat ze frieten extra knapperig en smaakvol zijn.